Top 8 Money Blocks and How to Turn Them Around

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit

If you’re struggling to create the level of wealth you desire, the issue might be between your ears. It’s easy to blame your job or your ex for your financial woes, but there’s a lot of money in the world. In fact, you can accumulate far more money than you could ever spend, but it’s important to get your mind on your side first.

Work on improving yourself and your circumstances will improve too.

See how your attitudes about money greatly affect the results you experience:

  1. “Money is the root of all evil.”

    It’s not going to be easy to amass a lot of money and enjoy financial abundance if you believe that money is evil. Most of us have a strong emotional reaction to the idea of evil.

    • Solution: Remember that money is just a way of easily transferring value between people. There’s nothing inherently evil about a piece of paper, a metal coin, or a number associated with a bank balance. Use the money beneficially and there will be nothing evil about it.

  2. “Only greedy people want a lot of money.”

    It’s true that there are greedy people that want a lot of money. There are also plenty of non-greedy people that would enjoy having more money too.

    • Solution: Realize that money can give you the means to create the life you want. It gives you options. It brings you freedom. These are things everyone wants.

  3. “People won’t like me if I have a lot of money.”

    Are you worried that you’ll be lonely or scorned for having money? If so, you’ll struggle to create wealth.

    • Solution: There are people that wouldn’t like you if you dyed your hair red. Others would start liking you if you changed your hair color. Everything you do may create new friends and lose others. Live your life in the best way possible and you’ll have good people around you.

  4. “I’m not good with money.”

    Believing that you can’t manage money will stop you from accumulating it.

    • Solution: Learn how to manage your finances. There are so many good books and websites on the topic. There’s no excuse for anyone not to have the knowledge necessary to handle their money well. You can learn anything that interests you.

  5. “I grew up poor.”

    If you grew up poor or spent a significant portion of your adult years with little money, it’s possible that you’ve become comfortable with this economic situation. You might not be happy about it, but at least you know how to manage it.

    • Solution: Take a chance on a life with more options and less financial pressure. You can always go back to your previous lifestyle if having money isn’t for you.

  6. “I’ll have time when I’m older to worry about finances.”

    This is a huge money block. Time matters a lot when investing. Waiting too long to get serious about saving and investing can ruin your financial future.

    • Solution: Find and play around with a savings calculator online and realize how powerful time and compound interest can be.

  7. “I’ll just give it all away.”

    This is a common symptom of those with money blocks that manage to accumulate some extra money. It just doesn’t feel right, so you give it all away.

    • Solution: It’s great to be able to help others, but you need to take care of yourself, too.

  8. “I don’t deserve to be wealthy.”

    If you don’t think you deserve it, you’ll struggle to achieve it. You might believe you’re not smart enough, too lazy, or have the wrong background. Whatever the reason, this is a major money block.

    • Solution: Realize that you deserve anything you’re willing to work for. Give yourself a reason to believe you deserve it.

Can you see how your beliefs about money are negatively affecting your finances? Most people address their financial issues with a focus on external items, but it can be more effective to address your faulty and limiting beliefs. Take a look at your money blocks and resolve to solve them – today. You’ll be glad you did!

Comments

Leave a Reply

Responses

Recent Posts

Sign up for our Daily News Briefing

BLKISH News provides the best coverage of current events, curated by expert editors. Enjoy breaking news sent directly to your inbox.

Get daily news delivered to your inbox. 

Black Social Network

Stronger Together

Social Community

Blkish Academy

Business Directory

Events

Connect & Prosper

Lifestyle Blog

Forge Your Kingdom...

Community is Everything: Build your tribe, create a community of like-minds, who will give you the strength to act on ideas and inspire you to be the best version of you.

Explore the diverse cultures, expressions of heritage, and boost self-confidence by taking online courses within the Blkish Community.

Community

Connect, Share, & Grow! Share your stories!

Mobile Friendly

Access the community from any device.

Buy Black

Thousands of minority-owned businesses at your fingertips.